Text om mig, svenska

Jag bor och arbetar i Luleå. Två timmars från finska gränsen och samma till Polcirkeln. Närheten till naturen har antagligen påverkat mitt arbete som konstnär - jag gillar att arbeta med naturmaterial både sommar och vinter. Att arbeta med naturligt format material ger en intressant och känslig samarbetspartner i varje steg. Ganska ofta har jag engagerat mig i miljökonstprojekt /Land Art workshops i byar och mindre samhällen. Hittills mest i norra Sverige och en del i Finland. Varje by har sin egen historia att berätta. För mig är det inspirerande att vara med och ge historien en visuell form. Min egen konst i naturmaterial har även flyttat inomhus för utställningar. Installationerna och skulpturerna för inomhus blir ömtåliga, lätta och luftiga. Detaljerna och strukturen i materialet kommer i fokus.


Mitt arbete i sten har för närvarande två teman som jag fortsätter att gå tillbaka till; Stenbarn i monumental storlek och Mötesplatser. Jag gillar tanken på det perspektiv som sten ger; hundratals, kanske tusentals år, och jag gillar idéen med att sätta barnen i rampljuset. Det andra temat är mötesplatser. Jag skapar en sorts portal /mötesplats mellan människan och naturen. Arbetet är platsspecifikt och förhoppningsvis kommer jag att skapa mötesplatser över hela världen.

Vintrarna var tidigare många år fyllda med snö- och isarbete och Is musik. Min man skapade Ice Music och tillsammans reste vi till många platser runtom i världen för att skapa isinstrument och konserthus i snö/is. För mig har det varit både som skulptör och som producent.